POLYURETHAAN CEMENTVLOER

VLOEREXTREMISME

De standaard kunststofvloeren hebben zo hun beperkingen. Afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en eisen bepaald STEPPA, samen met de klant, het beste systeem voor elke situatie. Voor de echt extreme omstandigheden (hogere temperaturen, zware belasting, hoge chemische belasting, vochtige ondergrond enz.) werden de vloersystemen op basis van Polyurethaan-cement ontwikkeld. In dergelijke omstandigheden is de vloer vaak het meest belaste bouwonderdeel. Deze uiterst sterke en solide kunstharsvloeren blijven scoren daar waar de meer “klassieke” vloeren het moeten laten afweten.

HITTE LAAT PU-CEMENT KOUD

In vergelijking met zo vele kunstharsvloeren die vaak bij temperaturen van 50 tot 60 °C zachter en dus ook kwetsbaar worden, geeft de STEPPAFLOOR PU-CEMENT geen krimp. Temperaturen tot zelfs  130 °C (vochtige warmte en heet water) tot zelfs 150 °C droge warmte vormen geen probleem. Dat maakt dat PU-CEMENT vloeren in productieruimtes met hoge temperatuur- en vochtbelasting de ideale bedrijfsvloer vormen. Hogedruk- en zelfs stoomreinigen, constant zware mechanische en chemische belasting, stroeve en antislip oppervlakken, het is allemaal perfect mogelijk met dit robuuste afwerkingssysteem.

ENKELE OVERTUIGENDE EIGENSCHAPPEN

Snelle droging voor snelle ingebruikname, vlot reinigbaar, poriëndicht, niet-absorberend, antislip, bestand tegen thermische schokken, extreme temperaturen, zware mechanische en chemische belasting, bestand tegen afschuring.

Producttype

Toepassingsgebied

Onze klanten aan het woord

Deze zomer hebben wij een gietmortel vloer laten gieten voor onze keuken. Ons huis is gebouwd in 1933 en toen we enkele offertes lieten maken om een polyurethaanvloer (epoxyvloer) te laten zetten, zei de man van Van Tricht dat onze ondergrond er niet geschikt voor was. De oude ondervloeren ademen nog vocht door en zouden bij polyurethaan binnen de paar jaar osmose veroorzaken. De andere firma’s hadden hier niets over gezegd, maar we hebben Van Trichts raad ter harte genomen en andere mogelijkheden gezocht. In eerste instantie leek een gietmortel vloer – die wel lucht door laat – ons minder strak, maar het resultaat is heel geslaagd. De spikkeltjes zorgen voor een warmere ruimte, in plaats van het koudere strakke epoxy. Het onderhoud is natuurlijk veel aangenamer dan met de oude tegelvloer. Gietmortel was geen evidente keuze voor onze keuken, maar we zijn er heel blij mee.

Anne Goddeeris 3 december 2019