Steppa in de media

Met regelmaat consulteren diverse media, vakbladen en adviesbureau’s Dirk Van Tricht, de zaakvoerder van Steppa. Zijn expertise en ervaring in de sector is door de jaren heen een gegeven geworden. Hier vindt u een kleine greep uit de publicaties:

Interieurbouw-online.be

Gietvloeren: volledige en correcte informatie essentieel

Lifestyle magazines pakken graag uit met parket- en tegelvloeren, wielerploegen verspreiden de naambekendheid van laminaat onder het brede publiek. Gietvloeren zijn weliswaar niet onbekend, maar over de eigenschappen ervan heerst veel verwarring. Steppa (Kapellen), dat zowel vloeren legt als harsen levert, probeert die situatie te veranderen.
Naar het volledige artikel…

Interieurbouw-online.be

Gietvloeren in opmars

Waar gietvloeren aanvankelijk vooral voor industriële gebruikers een praktische oplossing vormden zijn ze nu ook helemaal ingeburgerd in commerciële omgevingen en bij particulieren. Die evolutie omvat meerdere facetten, net zoals de term ‘gietvloer’ een brede waaier bedekt
Naar het volledige artikel…

Vaktijdschrift

DUURZAME KUNSTHARSEN GESCHIKT VOOR COMMERCIËLE VLOEREN

“Winkels, toonzalen of andere commercieel geëxploiteerde gebouwen krijgen bij uitstek veel volk over de vloer. Een doordachte keuze voor een duurzame en slijtvaste vloerbekleding is dan ook aangewezen bij elk commercieel project.
Naar het volledige artikel…

ThemaNieuws.be

Gietvloer voor het terras of de oprit

“Gietvloeren zijn zeker geschikt voor buitentoepassingen,” neemt Dirk Van Tricht van Steppa Vloertechnieken & Van Tricht Consulting de laatste twijfel weg. “Dit soort van werk wordt wel vaker gedaan en dan vooral als verlengde van de binnenvloer.”
Naar het volledige artikel…

Habitos

Gietvloeren: van alle markten thuis

Gietvloeren op basis van kunstharsen worden toegepast in de meest uiteenlopende vakgebieden. Gietvloeren – van welk type dan ook – hebben tal van voordelen ten opzichte van een andere vloeroplossing: ze zijn naadloos, gering in dikte, snel bruikbaar en snel te plaatsen.
Naar het volledige artikel…

Livios

Klopta? Is gietvloer ook bruikbaar op het terras of op de oprit?

Gietvloeren hebben ongetwijfeld hun charmes. Sommige liefhebbers willen dit type niet alleen in huis, maar ook op het terras of zelfs op de oprit. Maar is dat wel een goed idee?
Naar het volledige artikel…

Habitos

Opgelet, pas gevloerd!

Tegengestelde polen trekken elkaar aan. Die wetmatigheid gaat op in de fysica, doet onlogische liefdesrelaties juist lijken én valt door te trekken naar de interieurinrichting.
Naar het volledige artikel…

Interieur & Design

Naadloze vloersystemen maken opmars in woningbouw

De voeg is meestal de zwakste schakel in elke vloeroppervlakte, tenzij er geen voegen zijn. In dat geval spreekt men van naadloze vloeren.
Naar het volledige artikel…

INNOVATIEF plus

Nieuwigheden in vloerbekleding laveren tussen eigentijds strak en gezellig ouderwets.

“Als vloerbekleding gebruikt men vooral epoxyhars en polyurethaanhars (PU)”, aldus Dirk Van Tricht van Steppa Vloertechnieken uit Kapellen. “Zelf opteer ik voor woningen meestal voor PU. Epoxy is vooral nuttig bij hoge drukbelasting.”
Naar het volledige artikel…

Limburg bouwt

Kunsthars vloeren: van alle markten thuis

Doorgaans wordt een gietvloer opgebouwd in vier lagen. Dat kan bovenop een chapelaag, maar in woningen bijvoorbeeld ook gewoon over een bestaande tegelvloer of parket.