BETOSTEP PU

KUNSTHARSVLOER MET EEN BETONLOOK

Een zogenaamde “betonlook” is ook een gietvloer, maar bestaat uit “2 onvolledig gemengde kleuren”wat als resultaat een patroon heeft dat lijkt op dat van een betonvloer. Dit systeem wordt het best opgebouwd uit alyfatische BETOSTEP PU-harsen zodat de vloer niet gaat vergelen en de tekening/schakering mooi blijft.

HET UITERLIJK VAN BETON, DE WARMTE VAN PU

Het mooie van beton, gepolijst en strak afgewerkt, is toch vooral de subtiele kleurnuances en het industriële karakter van de vloer. Wanneer men dit benaderd met een naadloos gietvloersysteemen dus ook alle voordelen van een kunstharsvloer combineert met de minimalistische “look” van gepolijst beton, bekomt men de unieke BETOSTEP vloersystemen.

In het vakjargon krijgt de BETOSTEP vaak nog andere, tot de verbeelding sprekende namen zoals bv. “woonbeton”, “betonlook”, “immitatiebeton” of ook “betondesign”, “cementlook” enz, allemaal namen voor hetzelfde principe en dezelfde kwaliteit. Bij deze namen is men geneigd meteen te denken aan vloeren op cementbasis doch niets is minder waar. De BETOSTEP vloeren worden handmatig gemengd (mengsels van zuivere Epoxy- en/of Polyurethaanharsen, geselecteerde silica, natuurlijke kleurpigmenten en mineralen) en op de werf manueel aangebracht tot een strakke, naadloze afwerking met minimalistisch karakter en subtiele kleurnuances inmiddels zeer polulair bij interieurarchitecten en consumenten en werkelijk de trend in designinterieurs in lounge en loft stijl.

De BETOSTEP vloerssytemen worden vaak toegepast in privéwoningen, maar kom je het product ook steeds vaker tegen in kantoren, showrooms en openbare gebouwen.

EINDELOZE KLEURKEUZE

Niet alleen is het unieke BETOSTEP vloersysteem, zoals trouwens alle STEPPA vloeren, uitsluitend opgebouwd uit materialen van topkwaliteit, maar ook aan het inkleuren van de kunstharsen wordt veel aandacht besteed. Het BETOSTEP systeem is verkrijgbaar in een schier eindeloze reeks van kleuren en kleurenmengsels. Alhoewel men meestal toch kiest voor mengsels van grijstinten welke dicht bij de kleur van beton aanleunen. Zowel voor de kleurkeuze als voor alle bijkomende informatie staan wij graag ter uwer beschikking.

Onze klanten aan het woord

Via deze weg willen we iedereen van Steppa bedanken voor de zeer goede service en professionele uitleg bij de keuze van onze vloer. We hebben uiteindelijk gekozen voor in ons hele huis donkergrijze steentapijt met een kleine korrel te leggen en overal een coating-laag. We zijn hier nu al zeer tevreden over. Alles oogt zeer mooi en modern daar het steentapijt overal naadloos doorloopt in de verschillende ruimtes. We zijn blij dat we wel overal voor een extra coating laag hebben gekozen. Dit is beter en makkelijker in onderhoud.

Elke & Michael 3 december 2019