STEPPAWALL PU/DB

Het wandafwerking-systeem STEPPAWALL PU/DB is een uiterst stabiele en solide meerlagige wandafwerking. Het geheel bestaat uit een combinatie van sandwichplaten en naadloos aangebrachte, hoogkwalitatieve polyurethaanharsen, opgebouwd in verschillende lagen.

SPECIFIEK

De basis is een uit drie lagen opgebouwde sandwichplaat. Twee aluminium buitenlagen met daar tussenin een water- en schimmelbestendige PE kern laag. De materialen waaruit de platen zijn opgebouwd zijn weer-, wind- en temperatuurbestendig. De platen hebben een dikte van 3 mm, zijn licht in gewicht, zeer vlak en bestand tegen buiging en lichte impact.

De af te werken wanden worden bekleed met deze panelen en vervolgens volledig waterdicht afgewerkt.

LET OP: Deze afwerking is niet altijd mogelijk indien er wandverwarming aanwezig is.

UITZICHT

Het geheel is steeds volledig lichtecht en kleurvast en wordt uniform en naadloos met de vloer mee afgewerkt. Hierdoor bekomt men een eindresultaat dat volledig strak, effen en waterdicht is en dat naadloos doorloopt van vloeren tot wanden, incl. nissen, badranden en wandmeubels. Het systeem is geschikt voor bijna alle soorten van verticale toepassingen. De afwerking is verkrijgbaar in nagenoeg alle RAL- en NCS kleuren, wordt met zijdematte eindlagen afgewerkt en kan (indien gewenst) licht tot zeer gestructureerd worden gerealiseerd.

Voor meer info hierover kan u steeds terecht bij uw contactpersoon van ons STEPPA-TEAM.

Onze klanten aan het woord

Deze zomer hebben wij een gietmortel vloer laten gieten voor onze keuken. Ons huis is gebouwd in 1933 en toen we enkele offertes lieten maken om een polyurethaanvloer (epoxyvloer) te laten zetten, zei de man van Van Tricht dat onze ondergrond er niet geschikt voor was. De oude ondervloeren ademen nog vocht door en zouden bij polyurethaan binnen de paar jaar osmose veroorzaken. De andere firma’s hadden hier niets over gezegd, maar we hebben Van Trichts raad ter harte genomen en andere mogelijkheden gezocht. In eerste instantie leek een gietmortel vloer – die wel lucht door laat – ons minder strak, maar het resultaat is heel geslaagd. De spikkeltjes zorgen voor een warmere ruimte, in plaats van het koudere strakke epoxy. Het onderhoud is natuurlijk veel aangenamer dan met de oude tegelvloer. Gietmortel was geen evidente keuze voor onze keuken, maar we zijn er heel blij mee.

Anne Goddeeris 3 december 2019